TÜRKİYE - BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ İŞ KONSEYİ

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ "DİJİTAL TEKNOLOJİLER" SEKTÖREL HEYET PROGRAMI, 18-22 KASIM 2024

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ "DİJİTAL TEKNOLOJİLER" SEKTÖREL HEYET ZİYARETİ

TÜRKİYE- BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ İŞ FORUMU, 30 - 31 EKİM 2023, İSTANBUL

DUBAİ LOJİSTİK VE TİCARET FIRSATLARI SEMİNERİ

DEİK’TEN TİCARİ DİPLOMASİDE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ ATAĞI

"BAE-Türkiye İnşaat ve Müteahhitlik Alanında Ortaklıklar Yuvarlak Masa Toplantısı", T.C. Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer, DEİK Başkanı Nail Olpak,  Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, DEİK/Türkiye-BAE İş Konseyi Başkanı Tevfik Öz, BAE-Türkiye İş Konseyi Başkanı Hussain Sajwani ve 50'den fazla sektör temsilcisinin katılımlarıyla 30 Mart 2022 tarihinde Dubai'de gerçekleştirildi. Toplantıda konut, turistik tesis, havalimanı, demiryolu, karayolu, alışveriş merkezi ve enerji alanlarında toplam 130 milyar dolar değerindeki dev projeler için yeni iş birliği fırsatları ele alındı.

DEİK, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında ikili ticarette yeni bir dönemin kapısını aralayacak dört hedef sektör için ticari diplomasi atağı başlattı. Dubai'deki ilk odak toplantısını DEİK-BAE Ticaret ve Sanayi Odası Federasyonu iş birliğinde düzenlendi.  DEİK, "inşaat ve müteahhitlik" başlığında başlattığını odak toplantılarını, Türkiye ile BAE iş dünyası temsilcilerinin katılımlarıyla "dijital teknolojiler, Türkiye'deki yatırım alanları, katılım bankacılığı ve 3. ülkelerde iş birliği" konularında da bir araya getirecek.

Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer, BAE-Türkiye İnşaat ve Müteahhitlik Alanında Ortaklıklar Yuvarlak Masa Toplantısının yapılmasından memnuniyet duyduğunu söyleyerek, "İki ülke ekonomik ilişkilerinde yeni bir döneme girildi. Çok büyük ekonomik fırsatlar bulunuyor. Karşılıklı olarak çok önemli resmi ziyaretler gerçekleştirildi. Bu ziyaretlerin hepsi sağlam sonuçlar getirdi. Ticaret ve yatırımlar için çok önemli adımlar atıldı" dedi. Gerçekleşecek yeni toplantılarla ekonomik ilişkilerin daha da geliştiğinin görüleceğini belirteb Tunçer, "İki ülkenin politik liderleriyle birlikte, buradaki gibi iş adamları ve heyetleri ilişkilerin gelişmesinde çok önemli rol oynuyor. Eğer bir yardım gerekirse ve ilerisi için projelerde yapmamız gereken bir şey olursa biz burada her zaman için hazırız" dedi.

Olpak: "Sektöre odaklanıp Türkiye'den ve BAE'den seçilmiş firmalarla Dubai'deyiz"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak,Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) yatırım potansiyeline dikkati çekerek, "Hedef olarak birçok farklı konuda çok sayıda firmayla ticari görüşmeler yapmak yerine, öncelikle güçlü olduğumuz inşaat sektörünü seçtik. Önce buna odaklanıyoruz sonra enerji, dijital teknolojiler, sağlık ve diğer alanlar gelecek" dedi.

İnşaat sektöründe gerçekleşen bu toplantının devamının geleceğini belirten Olpak, "4 ayda 4'üncü kez Dubai'deyiz. Bu noktaya çok önemli resmi ziyaretler ve karşılıklı toplantılar sonrasında geldik. İkili ticari ilişkilere baktığımızda 15 milyar dolar seviyesindeyken bunu 5 kat oranda kaybetmiş durumdayız. Şu an ilişkilerimiz daha iyi bir seviyeye geldi evet ama bundan sonra stratejik olarak ne yapılabilir buna bakacağız birlikte. Bu toplantıda hedef olarak birçok farklı konuda çok sayıda firmayla ticari görüşmeler yapmak yerine, öncelikle güçlü olduğumuz inşaat sektörünü seçtik. Önce buna odaklanıyoruz sonra enerji, dijital teknolojiler, sağlık ve diğer alanlar arkasından gelecek" dedi.

İki ülke arasındaki potansiyele değinen Olpak, "Yüzlerce insanla bir araya gelmek yerine bir sektöre odaklanıp Türkiye'den ve BAE'den seçilmiş firmalarla buradayız. Hepimiz birçok konuyla ilgilenen iş insanlarıyız. Yeni ticari anlaşmalar imzalamak kolay bir iş değil; ama biz hem Türk tarafının hem de BAE tarafının bunun için hazır olduğunu biliyoruz. Bu çok önemli bir adım. Dubai'de Abu Dabi'de veya İstanbul'da yeni sektörler ve katılımla başka toplantıların da yapılacağını umuyoruz. Spesifik sektörel buluşmaların daha efektif sonuçlar doğuracağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

BAE-Türkiye İş Konseyi Başkanı ve DAMAC Properties Yönetim Kurulu Başkanı Hussain Sajwaniise, "Bizim iyi müteahhitlere ihtiyacımız var. Dubai'de gayrimenkul sektöründe bir artış bekliyoruz özellikle salgın sonrası. Burada büyük bir emlak talebi var. Benim firmam dahil herkesin önemli projeleri var ve bunları inşa edebilecek insanlara ihtiyacımız var. Müteahhit olarak size ihtiyacımız var. Dubai ve BAE'nin iyi yanı önemli bir talep bulunuyor burada ve yasal mevzuat gayet kolay" dedi.

Firmaların bir partner bulmadan da yatırım yapabileceğini belirten Sajwani, "Özellikle Abu Dabi ve Dubai'de çok önemli yeni projeler gelecek. Pazar çok rekabetçi ama açık. Türk müteahhitlerin de oldukça rekabetçi ve güçlü olduğunu biliyoruz. Umarım ayrılmadan birçok kontrat imzalarsınız." ifadelerini kullandı.

DEİK/Türkiye-BAE İş Konseyi Başkanı Tevfik Özise, son 3 ayda güzel temasların yapıldığını belirterek, "Gerek BAE hükümeti nezdinde gerekse özel sektörde özellikle gayrimenkulde inşaat alanında sanayi, kimya, petrol ve yenilenebilir enerji sektörlerinde ciddi projeleri konuşabilecek duruma geldik. Bu toplantıyı düzenlememizdeki amaç tamamen yapım ve yatırım üzerinde somut projeleri konuşmak. Türk firmaları 170 ülkenin üzerinde müteahhitlik yapıyor" dedi. Yapılacak müteahhitlik alanındaki projeleri birlikte yapma arzusu içinde olduklarını vurgulayan Öz, "Türkiye'den çok önemli firmalarımız var burada. Ağırlıklı olarak gayrimenkul, turizm ve sanayi alanında firmalar var. BAE'den de katılan firmaları yakından tanıdığım için çok yüksek derecede değerli firmalar olduğunu biliyorum. Bu ikili görüşmeler çerçevesinde daha rahat konuşabilecek ve projelerin detaylarına girebilecek konumdayız. 3. ülkelerde mutlaka güçlerimizi birleştirerek Irak, Suriye, Libya gibi ülkelerde iş birliğimiz artırabiliriz" dedi.

Toplantıda, Türkiye ve BAE'den çok sayıda inşaat firması temsilcisi, projeler üzerine şirket sunumları ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ – TÜRKİYE İŞ FORUMU, DUBAİ

Türkiye-BAE 10. Dönem KEK Toplantısı vesilesiyle; 23 Kasım 2021, Salı günü Dubai'de T.C. Ticaret Bakanı Sn. Mehmet Muş ve T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Lütfi Elvan'ın teşrifleriyle DEİK/Türkiye-BAE İş Konseyi ve Karşı Kanat Kuruluşumuz olan BAE Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FCCI) iş birliğinde  "Birleşik Arap Emirlikleri - Türkiye İş Forumu" düzenlenecektir.

Birleşik Arap Emirlikleri, 2019 yılı verilerine göre 316 milyar USD ihracat ve 268 milyar USD ithalat hacmi ile Körfez bölgesinin önde gelen ticaret ve yatırım merkezlerinden biridir. BAE'nin dünyadan ithalatında öne çıkan sektörler elektrikli cihazlar, altın ve mücevher, makinalar ve otomotivdir. BAE'nin ülkemiz ile ticari ilişkilerine baktığımızda ise bu sektörlerin başlıca ihraç ürünlerimiz olduğu göze çarpmaktadır. Körfez ülkelerinin birçoğunda olduğu üzere BAE'de "Abu Dhabi Vision 2040" programı çerçevesinde ekonomisinin sektörel çeşitliliğini artırmak istemekte ve bu anlamda Türk müteşebbislerine mevcut ticari seviyeyi daha yukarı taşımak ve yeni ticaret alanları yaratmak için önemli fırsat ve teşvikler sunmaktadır. Ek olarak, Dubai'nin dünyanın en büyük 3. reexport (yeniden ihracat) merkezi olması ve bölge ülkeleriyle Serbest Ticaret Anlaşmalarına sahip olması Türk iş insanlarının başta Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Umman olmak üzere diğer Körfez ülkeleriyle ihracat hacimlerini artırmaları için de cazip fırsatlar sunmaktadır.

Bahse konu İş Forumu'na; Gıda, Tarım, Üretim Makinaları, Sağlık, Medikal, İlaç, E-Ticaret, Dijital Çözümler, İnşaat, Altyapı, Yapı Malzemeleri, Savunma Sanayi, Lojistik, Kozmetik, Finans ve Bankacılık, Bilgi Teknolojileri, Havacılık ve Denizcilik sektörlerinde faaliyet gösteren Türk ve BAE'li firmalarının katılım sağlaması beklenmektedir.

Sayın Bakanlarımızın yer alacağı özel uçak ile yapılacak programa iştirak etmek isteyen firmalarımızın, bağlantıda yer alan katılım formunu en geç 18 Kasım 2021 Perşembe günü saat 12.00'ya kadar eksiksiz doldurarak kayıt olmaları önemle rica olunur.

DEİK İLE FCCI, İŞ KONSEYİ İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALADI

Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri Ticaret Hacmi Hedefi 15 Milyar Dolar

T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un Dubai ziyareti ve Türkiye-BAE 10'uncu Dönem KEK Toplantısı vesilesiyle düzenlenen BAE-Türkiye İş Forumu, T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Thani Ahmed AL Zeyoudi, DEİK Başkanı Nail Olpak, BAE Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FCCI) Başkanı Abdullah Mohamed Al Mazrouei, TİM Başkanıİsmail Gülle, TMB BaşkanıErdal Eren,DEİK/Türkiye-BAE İş Konseyi Başkanı Tevfik Öve iki ülke iş dünyası temsilcilerinin katılımlarıyla 23 Kasım 2021 tarihinde Dubai'de gerçekleştirildi.  Foruma iki ülkeden 200'den fazla iş insanı katıldı ve 300 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Forumda konuşan T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, iki ülkenin kuvvetli iş birliği iradesi ve iş insanlarının azimli çalışmaları bir araya geldiğinde, güzel neticelerin alınacağından şüphe duymadığını dile getirdi. Birleşik Arap Emirlikleri'nin oldukça estetik bir mimarisinin olduğunu belirten Muş, "Türk firmalarının bu estetik mimari içinde sahip oldukları pay, metro ve birçok büyük konut projesine sundukları katkı ülkemiz adına gurur verici" dedi. Türkiye'nin 2020 yılında G20 ülkeleri içinde en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke olduğunu vurgulayan Muş, "Türkiye; nitelikli iş gücü, stratejik coğrafi konumu, başta AB olmak üzere büyük pazarlara entegrasyonu, köklü demokrasi kültürü ve şeffaf yönetim yapısıyla bölgede örnek bir model ülke konumundadır. Bölgede önemli potansiyel arz eden Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari ve ekonomik ilişkilerini çok yönlü olarak derinleştirmesi her iki ülkenin de çıkarınadır. Dubai'nin re-export kapasitesini göz önüne alırsak, ikili ticaretimizin daha üst seviyelere taşınabileceği aşikâr olduğu kadar gereklidir de" dedi.

Muş: "Türk firmaları, BAE'de 12,6 milyar dolar değerinde 141 proje üstlendi"

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ticaret hacminin 2020 yılında salgın koşullarına rağmen artış gösterdiğini ve 8,4 milyar dolar olduğunu söyleyen Muş, sözlerine şöyle devam etti: "Bu yıl ilk on aydaki veriler, ikili ticaretimizdeki olumlu seyrin devam ettiğini göstermektedir. Hedefimiz ilk aşamada 2017 yılı seviyesi olan 15 milyar doları yeniden yakalamak ve bu noktayı kısa sürede geride bırakmaktır. Bugün ülkemizde neredeyse 550 adet Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli şirket faaliyet göstermekte olup önümüzdeki süreçte bu rakamları çok daha yüksek seviyelere çıkarmak istiyoruz. Müteahhitlik alanında baktığımızda, Türk firmalarınca BAE'de bugüne kadar 12,6 milyar dolar değerinde 141 proje üstlenilmiştir. Firmalarımız inşallah önümüzdeki dönemde burada çok daha büyük işler yapacaklardır. Dış ticaretin yanı sıra, yürürlükteki yatırımcı dostu politikalarımız nedeniyle uluslararası yatırımcılara da güvenli bir iş ortamı sağlamaya devam ediyoruz."

Al Zeyoudi: "Türk firmalarına gereken her türlü kolaylığın sağlanacak"

Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet BakanıDr. Thani Ahmed Al Zeyoudi ise, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye arasındaki yatırım ve ticari faaliyetlerini artırmak ve kolaylaştırmak için Türk firmalarına gereken her türlü kolaylığın sağlanacağını söyledi. Al Zeyoudi, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde daha fazla ticaret yapmaları için gerekli koşulların sağlanarak kardeşlik bağlarının da güçlendirileceğini vurguladı. Dünyanın en büyük re-export merkezlerinden biri olan Dubai'nin Türk firmalarının daha geniş pazarlara ve bölge ülkelerine serbest ticaret erişimi açısından da önemli bir fırsat sunduğunu belirten Al Zeyoudi, "Türk kardeşlerimizle bu alanlarda iş birliği yapmayı samimiyetle istiyoruz" dedi.

 

Olpak: "BAE ile, başta Afrika olmak üzere üçüncü ülkelerde iş birliği yapmaya hazırız"

DEİK Başkanı Nail Olpak ise, Türkiye ve BAE arasındaki arasındaki ekonomik iş birliklerimizin geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğine değinerek, "BAE, "Abu Dhabi Vision 2040" programı çerçevesinde ekonomisinin sektörel çeşitliliğini arttırmak istiyor. Burada özellikle konut, ulaşım ve altyapıda ortaya çıkan ciddi fırsatları Türk iş dünyamızın değerlendireceğini umuyor ve bunu yaparken, tüm dünyada çok başarılı projelere imza atarak gururumuz olan Türk firmalarına rekabet şartları içerisinde pozitif ayrımcılık yapılmasını arzu ediyorum" dedi. Finans ve bankacılık, fintech, e-ticaret, enerji ve yenilenebilir enerji, tarım ve gıda güvenliği, sanayi, ileri teknoloji ve inovasyon, turizm, lojistik (gümrük ve ulaşım) alanlarında iş birliğinin çok daha hızlı ve çok daha fazla arttırılması gerektiğine değinen Olpak, "BAE ile, başta Afrika olmak üzere üçüncü ülkelerde iş birliği yapmaya hazırız" dedi.

BAE Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FCCI) Başkanı Abdullah Mohamed Al Mazrouei da, DEİK ve FCCI iş birliğinin güçlendirilerek artırılması için gerekli çabanın gösterileceğini söyledi. Ortak faaliyetlerin hız kazanacağını belirten Al Mazrouei, iki ülke arasındaki ticaret hacminin gerçek potansiyeline ulaşması için BAE iş dünyasının gerekli gayreti göstereceğini vurguladı.

Birleşik Arap Emirlikleri – Türkiye İş Forumu, Tefirom ve Nurol Holding gold sponsorluğunda gerçekleştirildi.

DEİK ve FCCI; İş Konseyi İş Birliği Anlaşması imzaladı

BAE-Türkiye İş Forumu'nun ardından, T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Thani Ahmed Al Zeyoudi başkanlığında Türkiye-BAE 10. Dönem KEK Toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye-BAE 10. Dönem KEK Toplantısında, DEİK Başkanı Nail Olpak ile BAE Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FCCI) Başkanı Abdullah Mohamed Al Mazrouei; DEİK & FCCI İş Konseyi İş Birliği Anlaşmasını imzaladı.

 

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÜLKE ANALİZ SUNUMLARI

BAE İş Konseyi Başkan Yardımcısı Yalçın Yılmazkaya, 15 Kasım 2019'da Orta Doğu ve Körfez ülkeleri hakkında öğrencilere bir sunum gerçekleştirdi. Yılmazkaya; Özyeğin Üniversitesinde gerçekleştirilen etkinlikte, sunumun yanı sıra bölge tecrübelerini de katılımcılarla paylaştı.

AL MARWAN GROUP İLE TOPLANTI VE TILAL MALL PROJECT SUNUMU

İş Konseyinin yanı sıra tüm üyelere açık olarak 19 Mart 2019'da gerçekleştirilen toplantıda; Khalifa Al Sheban Sahrjah Emirliği Özel Ofis Müdürü, Ziad Al Attar Al Marwan Holding Direktörü ve Pedro Santos Colliers International Direktör Yardımcısı sunum gerçekleştirerek üyelerin sorularını cevaplandırdı. Sunumunda 100 bin metrekare alanda inşa edilecek projenin tüm altyapısının hazır olduğunu belirten Pedro Santos, projenin yarısının devlet, yarısının da özel sektör ortaklığında vücut aldığını söyledi. Yapının; BAE'de bulunan Dragon AVM gibi bir tarza sahip olmasını istediklerini de dile getiren Santos, kalite ve hizmet seviyesinin Çin mallarının satıldığı AVM'ler gibi değil, daha üst seviye bir düzene sahip bir yaşam alanı olması hususunda görüş belirtti. Hâlihazırda çalışılmış olan projenin esnek olduğunu ve Türk tarafıyla bir anlaşma olması hâlinde tekrardan tasarlanabileceği de ekleyen Santos, projede sadece Türk perakende mağazaları değil; hizmet, sağlık, mobilyacılık ve diğer tüm sektör çeşitlerinin de bulunmasını, böylelikle buraya gelen bir misafirin tam anlamıyla bir Türk kültürü deneyimi yaşamasını istediklerini belirtti. Etkinlikte söz alan Khalifa Al Sheban ise Türk tarafının istekleri doğrultusunda tüm kolaylığı sağlamak adına "kefil" düzeninde de Türklere özel bir konum sağlanması için Emirlik üst kademe ile görüşebileceğini ileterek, projenin hemen üst tarafında Osmanlı tarzı ile bir caminin inşa edildiğini ve mayıs başında hizmete açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

DUBAİ’YE YENİ ATANAN T.C. BAŞKONSOLOSU SAYIN İLKER KILIÇ İLE TANIŞMA YEMEĞİ

DUBAİ'YE YENİ ATANAN T.C. BAŞKONSOLOSU SAYIN İLKER KILIÇ İLE TANIŞMA YEMEĞİ

Türkiye-BAE İş Konseyi olarak, Abu Dubai'ye yeni atanan Başkonsolos İlker Kılıç onuruna 5 Eylül 2018 tarihinde İstanbul'da bir tanışma yemeği düzenlendi. Tanışma yemeğine, Türkiye-BAE İş Konseyi Başkanı Mehmet Habbab, Başkan Yardımcısı Yalçın Yılmazkaya, Yürütme Kurulu Üyeleri, Şeyda Sağlamlar, Adnan Nas, Tuncer Köklü, İdris Demircan, Ender Çolak, Cihat Sayacı, Derya Özcan ve DEİK Genel Sekreter Yardımcısı Ayşegül Arıcan'ın yanısıra Beta Kimya temsilcileri katıldılar. Ayrıca, Emekli Büyükelçiler Hakkı Akil ve Mithat Rende de yemeğe iştirak ettiler.

Yemekte katılımcılar kendilerini tanıttıktan sonra, İş Konseyi Başkanı Mehmet Habbab Türkiye-BAE İş Konseyi'ne dair kısa bilgi verdi. Emekli Büyükelçi Hakkı Akil, yeni atanan Başkonsolos İlker Kılıç'a iki önemli husus hakkında bilgilendirmede bulundu. Buna göre,  Abu Dhabi ve Dubai Emirlikleri arasındaki rekabete dikkat çeken Büyükelçi Akil, her iki Emirliğinde bağımsız hareket ettiklerini, siyasi ilişkilerde Dubai Emirliği'nin daha rahat ve daha esnek politika izlediğini dile getirdi. İkinci husus olarak, yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Dubai'de çok fazla Türk restaurantlarının ve Türk işadamlarının olduğunu ve bu hususun rahatlık sağlayacağını ifade etti. Sharjah Emirlikleri  ve Ajman Emirliklerinin Türkiye'ye daha müspet baktıklarını ve söz konusu Emirlikler ile ilişki kurulabileceğini, NBC kanalının da Türkiye'ye müspet baktığını ve Türk dizilerini yayınladıklarını, söz konusu kanal ile de gazeteci ziyaretleri düzenleyerek yakın temas kurulabileceğini sözlerine ekledi.

Başkonsolos İlker Kılıç, işadamlarının bu aşamada Dubai'yi kendisinden daha iyi tanıdıklarını gözlemlediğini ve tecrübelerini dinlemekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, yeni görevine başlamasının ardından tüm iş dünyasına elinden gelen desteği vereceğinin altını çizdi ve düzenlenen çalışma yemeğinden dolayı DEİK/ Türkiye – B.A.E. İş Konseyine teşekkürlerini sundu.

 

Çalışma Yemeği sonunda yapılan değerlendirmede Türkiye – B.A.E. İş Konseyi'nin hedeflerinin aşağıda şekilde düzenlenebileceği görüşüldü;

Türkiye – B.A.E. İş Konseyi Hedefleri

1. BAE ile ilişkilerin Abu Dhabi ve Dubai dışında diğer Emirlikler (SHARJHAH, FUJAIRAH ve RAS EL KHAIMAH) ile geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılması.

2.İkili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik turizm ve kültür alanlarında çalışmalar yapılması.

3.Daha çok Türk markasının BAE pazarına girmesi için adımlar atılması.

4.BAE'de yaşayan etkin Türk iş insanları ile ortak, ülke ilişkilerini ekonomik düzlemde geliştirilmesine dönük girişimlerde bulunulması.

5.Türkiye ile ilgili BAE'de olumlu ve tanıtıcı medya çalışmalarının yapılmasına yönelik BAE'den Türkiye'ye bir medya heyeti ziyaretinin düzenlenmesi.

T.C. DUBAi BAŞKONSOLOSU İLKER KILIÇ İLE TANIŞMA YEMEĞİ

BAE İş Konseyi, Dubai'ye yeni atanan Başkonsolos İlker Kılıç onuruna 5 Eylül 2018'de İstanbul'da bir tanışma yemeği düzenledi. Tanışma yemeğine; BAE İş Konseyi Başkanı Mehmet Habbab, Başkan Yardımcısı Yalçın Yılmazkaya, Yürütme Kurulu Üyeleri; Şeyda Sağlamlar, Adnan Nas, Tuncer Köklü, İdris Demircan, Ender Çolak, Cihat Sayacı, Derya Özcan ve DEİK Genel Sekreter Yardımcısı Ayşegül Arıcan'ın yanı sıra Beta Kimya temsilcileri katıldı. Ayrıca, emekli Büyükelçiler Hakkı Akil ve Mithat Rende de yemeğe iştirak etti. Yemekte katılımcıların kendilerini tanıtmasının ardından; İş Konseyi Başkanı Mehmet Habbab, BAE İş Konseyine dair bilgi verdi. Aynı zamanda toplantıda Emekli Büyükelçi Hakkı Akil, yeni atanan Başkonsolos İlker Kılıç'a ülkeyle ilgili önemli hususlar hakkında bilgilendirmede bulundu. Başkonsolos İlker Kılıç, iş insanlarının bu aşamada Dubai'yi kendisinden daha iyi tanıdığını ve tecrübelerini dinlemekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, yeni görevine başlamasının ardından tüm iş dünyasına elinden gelen desteği vereceğinin altını çizdi.

Diğer İş Konseyleri