Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi, Abubekir Salim başkanlığında, KwaZulu – Natal Eyaleti Heyeti ile toplantısını 18 Ekim 2023 tarihinde İstanbul'da geçekleştirdi. Toplantıda, iki ülke arasındaki iş birliği ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.
Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi, Abubekir Salim başkanlığında, Industrial Development Corporation of South Africa temsilcileri ile toplantısını 9 Ağustos 2023 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirdi. Toplantıda, iki ülke arasındaki karşılıklı iş birliği ve yatırım fırsatları değerlendirildi.
Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi, Abubekir Salim başkanlığında, Güney Afrika Dışişleri ve İşbirliği Bakan Yardımcısı Alvin Botes ile çalışma yemeğini Abubelkir Salim başkanlığında İstanbul'da gerçekleştirdi. Yemekte, ikili iş fırsatları ve İş Konseyi'nin faaliyetleri değerlendirildi.
Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi, Abubekir Salim başkanlığında, Güney Afrika Dışişleri Bakan Yardımcısı Alvin Botes ile Çalışma Yemeğini 1 Kasım 2022 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirdi. İki ülke ticari ve iktisadi ilişkilerin geliştirilmesi adına ikili görüşme gerçekleştirildi.
Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi, Siyah İş Konseyi-BBC Başkanı Elias Monage ve CEO'su K. Matabane ile toplantısını Abubekir Salim başkanlığında T.C. Pretoria Büyükelçisi Ayşegül Kandaş'ın katılımlarıyla 4 Ekim 2022 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirdi. Toplantıda, İş Konseyi'nin heyet ziyareti ve iş fırsatları ele alındı.
Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi, Abubekir Salim başkanlığında Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba ile tanışma toplantısını 17 Şubat 2022 tarihinde Ankara'da gerçekleştirdi. Toplantıda, İş Konseyi'nin faaliyetleri ve ikili güncel ticari ilişkiler değerlendirildi.
Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi, yeni atanan yeni atanan T.C. Pretoria Büyükelçisi Ayşegül Kandaş ile Tanışma Toplantısını, Fatih Kemal Ebiçlioğlu başkanlığında 30 Nisan 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirdi. Toplantıda, İş Konseyi'nin gündemi ve ikili ticari ilişkiler ele alındı.
Türkiye-Güney Afrika Interconnected Business Küresel Tedarik Zincirleri Toplantısını, DEİK Başkanı Nail Olpak, T.C. Pretoria Büyükelçisi Elif Ülgen, T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar & AB Daire Başkanı Hüsnü Dilemre, DEİK/Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu'nun katılımlarıyla 16 Şubat 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Küresel Tedarik Zincirleri toplantısında, Türkiye-Güney Afrika ilişkileri, fırsatlar ve iş birliği alanları: otomotiv, çelik, mühendislik, beyaz eşya ve lojistik panellerini düzenledik.
BRICS Liderler Zirvesi vesilesiyle, T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 25-29 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Güney Afrika Cumhuriyeti ve Zambiya'ya resmi ziyaretleri kapsamında; T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak'ın özel sektör heyet başkanlığında, Türk iş insanları heyeti ziyareti ve anılan ülkelerde çalışma yemekleri düzenlendi. Heyette MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, TİM Başkanı İsmail Gülle, Türkiye-Güney Afrika Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Türkiye-Zambiya İş Konseyi Başkanı Esra Cevahir ve Türkiye-Gine İş Konseyi Başkanı Fatih Volkan Kazova yer aldı.
27 Temmuz 2018 tarihinde Güney Afrika'nın başkenti Johannesburg'da Hyatt Regency Otelinde DEİK ve MÜSİAD işbirliğinde, T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilen Türkiye-Güney Afrika Networking Akşam Yemeği programına yaklaşık 200 Güney Afrikalı ve Türk iş insanları iştirak etti.
Toplantıda, Güney Afrika'nın önde gelen iş insanları ile ülkede yatırımı olan ve ticarette faaliyette bulunan Türk firma temsilcilerine hitap eden Erdoğan, DEİK ve MÜSİAD Güney Afrika temsilciliğinin organizasyonuyla yapılan toplantının iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamasını diledi.
Güney Afrika Devlet Başkanı Cryil Ramaphosa'ya İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olarak kendisine ilettiği davet için teşekkürlerini ileten Erdoğan, Ramaphosa ile ufuk açıcı, samimi, hem iki ülke ve hem de iş dünyası açısından oldukça verimli bir görüşme yaptıklarını söyledi.
Ramaphosa'nın Türk iş adamlarını 25-27 Ekim'de yapılacak Yatırım Konferansı'na davet ettiğini belirten Erdoğan, Türk heyetinin güçlü bir şekilde konferansta yerini alacağını bildirdi. Erdoğan, "Bu önemli konferansa katılımları için gereken her çabayı göstereceğimize dair kıymetli dostuma ben de söz verdim. Başta buradaki iş adamlarımız olmak üzere Güney Afrika'ya yatırım yapan veya yapmak isteyen tüm firmalarımızı bu tarihi fırsattan yararlanmaya davet ediyorum." diye konuştu.
Güney Afrika'ya cumhurbaşkanı olarak ilk, başbakanlık dönemiyle birlikte 3'üncü ziyareti olduğunu anımsatan Erdoğan, her seyahatinde Güney Afrika'nın gücüne güç kattığını, ekonomik kalkınmasını ilerlettiğini gördüğünü belirtti.
Apartheid döneminde maruz kaldıkları sıkıntıya, zulme ve ayrımcılığa rağmen bugün Güney Afrika'nın sadece bölgesinin değil tüm Afrika kıtasının çekim merkezi haline geldiğini aktaran Başkan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Güney Afrikalı kardeşlerimizin 1994'ten beri ırkçı rejimin kalıntıları üzerinde büyük bir emekle, fedakarlıkla inşa ettikleri gökkuşağı ülkesi her türlü takdirin üstündedir. Güney Afrika'nın kıtaya ve dünyaya örnek olan bu başarısında şüphesiz en büyük pay en büyük pay 5 yıl önce vefat eden Nelson Mandela'ya, tüm Afrika'nın Madiba'sına aittir. Madiba bir asra yaklaşan ömrünün tamamını Güney Afrika'nın huzuru, barışı özgürlüğü ve istikbali için harcamış büyük bir direniş önderidir. Ömrünün 27 yılını geçirdiği Robben Island Hapishanesi dönemi dahil Mandela'nın hayatının her aşaması özgürlük yolunda uzun bir yürüyüştür. Sayın Mandela son nefesine kadar da bu zorlu yürüyüşünü devam ettirmiştir.
Madiba gibi gönlü geniş, vizyon sahibi, öç almak yerine bağışlamayı tercih eden, barış içinde yaşamanın mücadelesini veren devlet ve siyaset adamlarının geride bıraktığı boşluk aslında kolay doldurulamaz. Filistin davasının yılmaz savunucusu, özgür Güney Afrika'nın kurucu lideri ve ilk Cumhurbaşkanı Nelson Mandela'yı bir kez daha saygıyla anıyorum. Çeyrek asırdır olduğu gibi gelecekte de Güney Afrika'nın Madiba'nın çizdiği ilkeler ve idealler doğrultusunda ilerleyeceğine inanıyorum."
Başkan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Mandela 'Büyük bir tepeyi aştığında insanın bulacağı şey daha aşılacak çok tepelerin olduğudur' diyor. Biz de Türkiye olarak son 16 yılda ekonomiden ticarete, sanayiden altyapıya, demokrasiden siyasi istikrara kadar her alanda bir zamanlar aşılmaz gibi görünen pek çok tepeyi, engeli aştık ancak aştığımız her tepenin sonunda bizi daha zorlu, daha büyük hedeflerin beklediğini de gördük. Tarihimizin en büyük başarılarını elde etmemize rağmen bulunduğumuz konumla asla yetinmedik. Aşacağımız daha çok büyük tepeler var. Sürekli daha iyiye, daha güzele, daha yükseğe ulaşmanın mücadelesini verdik. Genelde Afrika kıtası, özelde Güney Afrika Cumhuriyeti ile ilişkilerimize de aynı anlayışla yaklaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
İş dünyası Türkiye'nin Afrika'daki imajından memnun
DEİK Başkanı Nail Olpak: - "Türkiye sadece bazı ülkelerin yaptığı gibi Afrika'nın yer altı zenginliklerini alıp gitme yaklaşımına sahip değil, bu yüzden kıtada çok fazla kabul görüyor" - MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan: - "Afrika'da Türkiye'ye karşı yaklaşımlar çok güzel. Buralara geleceğiz, bölgeden daha fazla istifade etmek istiyoruz. Afrika'nın bugününü değil geleceğini düşünüyoruz"
Türk iş dünyası temsilcileri, Afrika ülkelerinde Türkiye'ye yönelik olumlu yaklaşımdan memnun ve pazarda daha fazla yer almayı hedefliyor.
Afrika turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, ziyaretlere ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye'nin sadece bazı ülkelerin yaptığı gibi Afrika'nın yer altı zenginliklerini alıp gitme yaklaşımına sahip olmadığını ve bu yüzden kıtada çok fazla kabul gördüğünü belirten Olpak, "Bizim en önemli değerlerimizden biri bu." dedi.
Olpak, finansal çözümler üretebildiğinde bu ülkelerde daha fazla iş yapma imkanı olacağına dikkati çekerek, ülkeler arası ticarette lider uyumunun önemli bir faktör olduğunu dile getirdi.
"Ortak daha fazla yapılacak şey var"
Güney Afrika'daki ekonomik koşulları değerlendiren Olpak, müteahhitlik dışında da çok farklı alanlarda iş yapmaya müsait bir ülke olan Güney Afrika'nın bankacılık ve finans sistemi bakımından bir iş adamının aradığı özelliklere sahip olduğunu söyledi.
Türkiye ve Güney Afrika arasında şu anda yaklaşık 2,5 milyar dolar seviyesine gelen bir ticaretin olduğunu belirten Olpak, "Aramızdaki dış ticaret arzu ettiğimiz seviyede değil. Güney Afrika'da yatırımı olan faal şirketlerimiz var. Ticaret açısından daha fazla gayret etmeliyiz." diye konuştu.
Olpak, iki ülkenin de küresel ölçekte benzer ekonomik parametrelerden etkilendiğine işaret ederek, "Ortak daha fazla yapılacak şey var." dedi.
"Afrika'nın bugününü değil geleceğini düşünüyoruz"
MÜSİAD Genel Başkanı Kaan da Afrika'da Türkiye'ye karşı yaklaşımların çok güzel olduğuna dikkati çekerek, "Buralara geleceğiz, bölgeden daha fazla istifade etmek istiyoruz. Afrika'nın bugününü değil geleceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
Kıtadaki nüfus artışına işaret eden Kaan, 2050 senesinde şu anda 1,3 milyar olan nüfusun 4 milyarın üzerine çıkmasının beklendiğini ve bunun "müthiş bir potansiyel" olduğunu vurguladı.
Kaan, MÜSİAD'ın 2018 yılını "Afrika Yılı" ilan ettiğini hatırlatarak, "Dünya genelinde 74 ülkede faaliyet gösteriyoruz. MÜSİAD'da gıdadan inşaata, tekstilden otomotive her türlü altyapıya sahip üyeler mevcut. Şu anda 12 olan Afrika şube sayısını 21'e çıkarmayı planlıyoruz." dedi.
Yakın süreçte ne kadar çok Afrika'yla ilgilenilirse, ne kadar iş temsilcisi gelirse o kadar fırsat yakalanabileceğini belirten Kaan, ülkelerden kaynaklanan finansman çözümlerinin de buralara taşınması gerektiğinin altını çizdi.
Afrika'nın hedef pazarların başında geldiğini söyleyen Kaan, "Amacımız bakir bölgeyi işlemek. Birikimi fazla olan bir ülkeyiz ve birikime sahip iş dünyasını buraya getirmemiz gerekiyor." diye konuştu.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Güney Afrika'da Maarif Vakfı Ofisi ile TİKA yatırımlarının açılışını yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güney Afrika ziyaretine refakat eden Emine Erdoğan, Johannesburg'da faaliyet gösteren, 350'ye yakın öğrencinin eğitim gördüğü ve Türkçe dersinin müfredatta yer aldığı Houghton İslam Akademisi'ne TİKA tarafından yapılan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Pretorya Büyükelçiliği açılışına katıldı.
28 Temmuz 2018 Cumartesi günü Zambiya'nın başkenti Lusaka'ya geçen heyet, DEİK ve Zambiya Kalkınma Ajansı (ZDA) işbirliğinde, T.C. Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan ve Zambiya Ticaret ve Sanayi Bakanı Sayın Christopher Yaluma'nın başkanlığında düzenlenen Zambiya-Türkiye Yatırım Yuvarlak Masa Toplantısına iştirak etti. İki ülkenin lider iş insanlarının ticaret ve yatırım ortaklıklarını görüşmek üzere bir araya geldiği toplantıda konuşan Nail Olpak, Johannesburg temaslarının hemen ardından, Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızın katılımıyla, ülkelerimiz arasındaki ticari ilişkileri geliştirme ve yatırım fırsatlarını arttırmak için buradayız dedi. Toplantıya inşaat, üretim, tarım, enerji ve madencilik sektörlerinde faaliyet gösteren Zambiyalı 20 firma temsilci katıldı.
Lusaka'ya gelmeden önce, Zambiya kültürüyle ilgili makaleler okurken, yerel davulun ve müziğin Zambiya kültüründe çok önemli bir yer tuttuğunu öğrendim. Anadolu kültüründe de; davuldan, tuluma, sazdan kavala kadar birçok yerel enstrüman bulunur. Müziğin bu kadar önemli yer tuttuğu bu iki kültürün iş birliğinden güzel ve özgün bir tını yakalayacağımıza inanıyorum diyen Olpak, bu yaklaşımla, bundan bir ay önce gerçekleşen, DEİK İş Heyeti'nin Zambiya temaslarından sonra, tekrar bir araya gelmemizin, ülkelerimiz için umut verici olduğunu düşünüyorum ve takip eden toplantılar sayesinde, başta ticari ve ekonomik olmak üzere, ilişkilerimiz güçlü bir yükseliş ivmesi kazanacaktır diye ifade etti.
Türkiye-Güney Afrika İş Forumu, 100 kadar Güney Afrikalı ve Türk iş insanının katılımı ile 24 Nisan 2018 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirildi. Foruma, Güney Afrika Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkan Tamer Taşkın, Özgür Bölge Siyah Ticaret Odası ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yetkilileri katıldı.
DEİK/Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde 19 Ekim 2017, Perşembe günü CVK Bosphorus Hotel'de Türkiye-Güney Afrika İş Forumu gerçekleştirilecektir.
CVK Bosphorus Hotel Adres: Gümüşsuyu Mahallesi, İnönü Cd. No:8, 34437 Beyoğlu/İstanbul
İletişim: İrem Develioğlu,Tel: 0212 339 5070, E-Posta: africa@deik.org.tr
Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı Fatih Ebiçlioğlu, 22 Eylül 2016 tarihinde GAC Free State Eyaleti Başbakanı Sekgobelo Elias Ace Magashule ve beraberindeki heyeti ağırladı.
Ankara'daki GAC Büyükelçisinin de hazır bulunduğu toplantıda, DEİK sunumu akabinde Fatih Ebiçlioğlu muhataplarına DEİK ve GAC'daki Türk yatırımları hakkında bilgi verdi.
Ebiçlioğlu ayrıca, 2-3 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul 'da tertiplenecek Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'na ilişkin de açıklamalar yaptı.
Free State'i tanıtan sunum sonrası Başbakan Magashule ve heyet mensupları eyaletlerindeki yatırım ve işbirliği imkanları hakkında malumatta bulundular.
Toplantı, soru-cevap kısmı ve hediye teatisiyle nihayetlendi.
DEİK organizasyonunda, T.C. Ekonomi Bakan Yardımcısı Sayın Adnan Yıldırım ve Güney Afrika KOBİ'lerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Elizabeth Thabethe'in katılımlarıyla, 28Temmuz 2015 Salı günü, 09.30-15.00 saatleri arasında Intercontinental Oteli'nde Türkiye-Güney Afrika İş Forumu gerçekleştirilecektir.
Güney Afrika Cumhuriyeti zengin hammadde kaynakları, gelişmiş altyapısı, tekstil, turizm, otomotiv ve tarım gibi önde gelen sektörleriyle, Afrika kıtasının en büyük ekonomisi konumundadır. Afrika kıtasının yüzölçümünün sadece %3'ünü kaplamasına rağmen ülke olarak Afrika kıtasının toplam sınai üretiminin %40'ını, kıtanın toplam GSYIH'sinin %20'sini, toplam elektrik üretiminin %50'sini ve maden üretiminin ise %45'ini gerçekleştirmektedir. Modern bir bankacılık ve finans sektörüne sahip olan Güney Afrika Cumhuriyeti ile 2014 yılındaki ticaret hacmimiz 1,7 milyar dolar düzeyine ulaşmıştır.
Katılım Koşulları:
•Katılım formuna erişim için web bağlantısı: Başvuru süresi sona ermiştir.
• DEİK üyesi firma temsilcileri için kişi başı katılım ücreti 50 TL'dir.
• DEİK üyesi olmayan firma temsilcileri için kişi başı katılım ücreti 100 TL'dir.
• Katılım ücretinin aşağıda yer alan hesaba yatırılarak ödeme dekontunun 23 Temmuz 2015 Perşembe günü mesai bitimine kadar DEİK'e (africa@deik.org.tr) iletilmesi gerekmektedir.
Banka : T.İş Bankası Beyoğlu (1011)
Swift : ISBKTRISXXX
Hesap Adı: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu / Afrika
Hesap No : TR16 0006 4000 0011 0111 7015 26 (TL)
Taslak Program
09:30 Kayıt
10:00 Tanıtım Filmleri Gösterimi
10:10 Protokol Konuşmaları
10:25 Sunumlar
12:00 Öğle Yemeği & İkili İş Görüşmeleri
15:00 Kapanış
Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile DEİK tarafından 10 Kasım 2014 tarihinde, 09:00-17:00 saatleri arasında İstanbul Sheraton Maslak Hotel'de, Türkiye-Güney Afrika İş Forumu düzenlenmesi planlanmaktadır.
Sahra Altı Afrika'nın en büyük pazarı ve Sahra Altı Afrika ülkelerine giriş için en uygun basamak olan Güney Afrika Cumhuriyeti, Afrika kıtasının toplam sınai üretiminin %40'ını, toplam GSYIH'sinin %25'ini, kıtanın toplam elektrik üretiminin %50'sini ve maden üretiminin %45'ini gerçekleştirmektedir. Dünya manganez cevheri kaynaklarının %80'i, krom kaynaklarının %68'i, platin grubu metallerinin %56'sı ve altın rezervlerinin %35'ine sahip olan ülke, en büyük ikinci altın üreticisi ve en büyük platin ve krom üreticisi konumundadır.
Türk firmaları için özellikle makine ve ekipmanlar, sanayi kimyasalları, tekstil ürünleri, otomotiv ana ve yedek parçaları, kağıt ve kağıt ürünleri, elektronik eşya, jeneratörler, transformatörler, mobilya, tıbbi malzeme, plastik ürünler, kozmetikler, gıda ürünleri, petrol yağları, demir ve çelikten inşaat aksamı, pompa, mutfak eşyası, ev tekstili alanlarında ihracat potansiyelinin mevcut olduğu Güney Afrika Cumhuriyeti ile 2012 yılındaki ticaret hacmimiz 1,7 milyar dolar düzeyine ulaşmıştır.
Enerji, maden, kuyumculuk, bilgi ve iletişim teknolojileri, otomotiv, inşaat, mühendislik, tekstil ve hazır giyim sektörlerinde faaliyet gösteren, Güney Afrika'nın önde gelen işadamlarıyla ikili görüşme fırsatı sunacak söz konusu foruma katılmak isteyen üyelerimiz tarafından ekte yer alan katılım formunun doldurularak 7 Kasım 2014 Cuma gününe kadar DEİK'e (İlgili Kişi: Sena Ağırgün, Tel: 0212 339 50 70, E-mail: afrikabolgesi@deik.org.tr) iletilmesi rica olunur.
ICON Magazine tarafından, 19 Haziran 2014 tarihinde Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde Kurulumuzun Stratejik Ortaklığında ‘Güney Afrika Yatırım Forumu' düzenlenecektir.
Güney Afrika Cumhuriyeti Finans, Ticaret ve Sanayi ile Kalkınma Bakanları, Afrika Ulusal Kongresi yöneticileri ile öndegelen iş adamlarının katılımıyla gerçekleşecek Forum kapsamında ‘BRICS ve Afrika' ile ‘Doğrudan Yabancı Yatırımların Geleceği ve İslami Finans' konularında iki ana oturum düzenlenecektir. Bu çerçevede, Forum panelistleri ve katılımcıları arasında BRICS ülkelerinden (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti) üst düzey yönetici ve firma temsilcileri de yer alacaktır. Forum katılımcıları Afrika ülkelerindeki ticaret, yatırım ve ortaklık imkânları hakkında bilgilendirilecek, katılımcı diğer firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirme fırsatı yakalayacaklardır. Güney Afrika Cumhuriyeti'nde önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek seçimlerin ardından düzenlenecek olan Forum'da yeni hükümet yetkilileri ile de tanışma imkanı olacaktır.
Forum programı kapsamında, oturumların ardından uluslararası iş çevreleri arasında en başarılı görülen firmalara dağıtılan ‘ICON Business Awards' Ödül Töreni ve Gala Yemeği gerçekleştirilecektir. Foruma katılım ücretsiz olup, bahsi geçen Ödül Töreni ve Gala Yemeği'ne katılım ücreti 200 £ (İki yüz pound)'dur.
Forum ile ilgili detaylı bilgilere http://www.southafricainvestmentforum.com internet sitesinden, Forum programına ise http://www.southafricainvestmentforum.com/PROGRAMME.pdf adresinden ulaşılabilmektedir.
Forum ayrıca katılımcı firmalara sponsor olma imkânı da sunmaktadır. İş bağlantıları kurma ve dünyanın önde gelen sanayicileri ile görüşme fırsatı sunacak olan, binlerce iş, finans ve sanayi çevrelerinden yöneticilerin katılım sağlayacağı Forum'a finansal destek sağlayacak firmalar Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak raporda yer alacak ve Güney Afrika ekonomisinin kalkınmasına destek veren büyük kuruluşlar arasında anılacaktır. Sponsor olan firma yetkililerine Forum'a katılacak Bakanlar ve Yatırım ve Ticaret Ajansları idarecileri ile görüşme imkânı öncelikli olarak sağlanacaktır. Firmaların tanınırlığını artıracak söz konusu sponsorluk imkânları ile ilgili detaylara ekte yer verilmektedir.
Ayrıca, söz konusu Forum'un gerçekleşeceği hafta, 17-20 Haziran 2014 tarihleri arasında, DEİK/Türk-Güney Afrika İş Konseyi tarafından Güney Afrika Cumhuriyeti'ne bir ziyaret düzenlenmesi planlanmaktadır. Johannesburg'a düzenlenecek ziyaret kapsamında çeşitli ticaret ve yatırım olanakları yerinde incelenebilecek ve üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrikalı firmalar ile görüşme imkânları sağlanacaktır.
Bu çerçevede, söz konusu Güney Afrika Yatırım Forumu'na ve Forum haftası düzenlenecek ziyarete katılmak ve ayrıca Forum'da sponsor olarak yer almak isteyen firmaların ekte yer alan katılım formunu doldurarak DEİK'e (İlgili kişi: Görkem Karabeyoğlu, Tel: 0212 339 50 61, E-posta: gkarabeyoglu@deik.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.
Ek 1 – Katılım Formu
Ek 2 – Güney Afrika Yatırım Forumu Sponsorluk İmkânları
Not: Program uyarınca uçuş, konaklama ve seyahate ilişkin diğer lojistik ayarlamalar katılımcılar tarafından bireysel gerçekleştirilecek olup teyit veren katılımcılara lojistik detaylar aktarılacaktır.