TÜRKİYE - NEPAL İŞ KONSEYİ

TÜRKİYE-NEPAL INTERCONNECTED BUSINESS

NEPAL'DE İŞ VE YATIRIM FIRSATLARI SEMİNERİ

NEPAL ENERJİ VE SU KAYNAKLARI BAKANI BARSHAMAN PUN ANANTA İLE YUVARLAK MASA TOPLANTISI

Söz konusu toplantı, 7 Ekim 2019 tarihinde İstanbul'da düzenlendi.

HİNDİSTAN - NEPAL LOJİSTİK ZİRVESİ'NE KATILIM

Konsey, 28 Temmuz 2019'da Katmandu'da lojistik zirvesine katılım sağladı.

TÜRKİYE NEPAL İŞ KONSEYİ'NİN KATMANDU ZİYARETİ

Türkiye Nepal İş Konseyi, Katmandu'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Söz konusu ziyaret, 21-22 Mayıs 2018'de düzenlendi.

NEPAL İŞ HEYETİ İLE TOPLANTI

Nepal heyeti ile olan toplantı, 24 Nisan 2018'de İstanbul'da yapıldı.

TÜRKİYE- NEPAL İŞ KONSEYİ ORTAK TOPLANTISI VE İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ

2-3 Mart 2017tarihlerinde düzenlenecek Nepal Yatırım Zirvesi kapsamında 4 Mart 2017 tarihinde Nepal'in başkenti Katmandu'da "Türkiye- Nepal İş Konseyi Ortak Toplantısı ve İkili İş Görüşmeleri" düzenlenecektir. 

Nepal'in sunduğu yatırım ve iş fırsatlarına yönelik bilgilerin paylaşılacağı söz konusu programda Nepal'in genel yatırım olanaklarının dışında enerji, altyapı, inşaat, bilişim teknolojileri, madencilik, turizm, finans ve ormancılık ürünleri sektörlerinde özel oturumlar düzenlenecektir. Bu kapsamda, söz konusu ziyarete belirtilen sektörlerde iş yapan üyelerimizin katılımında fayda görülmektedir. 

Nepal Yatırım Zirvesi Bilgi Notu, Taslak Program ve Katmandu Gezi Rehberi 'nin ekte yer aldığı,1-4 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenecek söz konusu ziyarete katılmak ve detaylı bilgi almak isteyen üyelerimizin DEİK (Tülin Avcı, Tel: 0212 339 50 37, E-posta: tavci@deik.org.tr) ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Türk- Nepal İş Konseyi 1. Ortak Toplantısı ve İkili Görüşmeler

TÜRK- NEPAL İŞ KONSEYİ 1. ORTAK TOPLANTISI VE İKİLİ GÖRÜŞMELER

Türk-Nepal İş Konseyi 1. Ortak Toplantısı, Türk-Nepal İş Konseyi Nepal tarafı başkanı Akhil Capagain önderliğindeki Nepal heyeti ve Türk tarafı başkanı Çiğdem Penn önderliğindeki Türk  heyetinin katılımları ile 19 Haziran 2014 tarihinde, TOBB Plaza’da gerçekleştirildi.

Toplantı DEİK tanıtım filminin gösterimi ile başladı. Toplantının açılış konuşması Türk-Nepal İş Konseyi Başkanı Çiğdem Penn tarafından gerçekleştirildi. Çiğdem Penn Nepal’in kaynakları bakımından oldukça zengin bir ülke olduğunu ifade etti. Ayrıca Nepal halkının dürüst, güvenilir, samimi ve çalışma disiplinine sahip insanlardan oluştuğunu dile getirdi. PENN konuşmasını, bir çok farklı sektörü bir araya getiren bu toplantının, Türk ve Nepal Heyeti arasında ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi ve yeni bağlantılar kurulması hususunda faydalı olması yönündeki dileklerini dile getirerek sonlandırdı.

Türk tarafını temsilen konuşmasını yapan Çiğdem Penn’in ardından, Nepal tarafını temsilen DEİK Türk-Nepal İş Konseyi Nepal tarafı Başkanı Akhil Kumar Chapagaın konuşmasını yaptı. Chapagaın konuşmasına, toplantı organizasyonu için DEİK ve Türk-Nepal İş Konseyi’ne teşekkürlerini dile getirerek başladı ve Türk ve Nepal Heyeti’nin ekonomik işbirliği hususunda iyi niyetlerini bildirdi. Nepal’in gelişmekte olan bir ülke olduğunu, Nepal ekonomisinin geleceğinin oldukça parlak olduğunu ve Nepal heyetinin işbirliği konusundaki istekliliğini vurgulayan Chapagain, Türkiye-Nepal ekonomik ilişkilerinin geçmişini, özellikle dış ticaret bağlamında ele aldı.

Chapagain’in ardından Nepal Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyon Başkanı (FNCCI) Prodeep Jung Pandey Nepal ekonomisinin durumunu ve Türkiye-Nepal ekonomik ilişkilerinde fırsatları değerlendiren bir konuşma gerçekleştirdi. Pandey, Türkiye-Nepal diplomatik ilişkilerinin 50 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu lakin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin oldukça sınırlı düzeyde kaldığını ifade etti. Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi adına FNCCI ve Türk-Nepal İş Konseyi’nin önemini vurgulayan Pandey, Nepal’deki yatırımcılara olanaklar sağlayan sektörlerin; enerji –özellikle hidroenerji- altyapı (karayolu, demiryolu, havayolu), turizm, madencilik ve mineraller, bilgi ve iletişim teknolojileri, tarım ve sağlık ve eğitim gibi hizmet sektörleri olduğunu dile getirdi. Türkiye özelinde ise hidroelektrik, altyapı ve turizm sektörlerinin önemine dikkat çeken konuşmacı, bu sektörlerde Türkiye ve Nepal’in işbirliği yapması ve fırsatları değerlendirmesinin gerekliliğine dikkat çekti. İki ülke arası yatırımların ve karşılıklı ticaretin teşviki anlamında çifte vergilendirmenin önlenmesi için hükümetler arası anlaşmanın en kısa sürede imzalanmasının gerekliliğini vurguladı.

Toplantıda son olarak, Nepal Fahri Başkonsolosu Prof. Dr. Fatma Günseli Malkoç Nepal’in Nepal halkı, doğası ve kültürüne duyduğu hayranlığı ifade etti. Nepal’in hidroelektrik, altyapı ve tarım sektörlerinin elverişli olduğuna dikkat çeken Malkoç, siyasi bir reform sonucu son 6 yıldır demokrasi ile yönetilen Nepal’in; bu reformun tamamlayıcısı olarak ekonomi alanında da reform yapma girişimleri olduğunu, bu bağlamda özel sektörün ön plana çıktığını ve ekonomik işbirliği için girişimlere uygun ortamın bulunduğunu belirtti.

Malkoç’un konuşmasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Doyurucu bir forumun ardından toplantı hediye töreni ile sonlandırıldı ve ardından firmalar arası  ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Diğer İş Konseyleri