TÜRKİYE - HIRVATİSTAN İŞ KONSEYİ

HIRVATİSTAN PARLAMENTOSU DIŞİŞLERİ KOMİSYONU İLE GÖRÜŞME, 27 EYLÜL 2022, İSTANBUL

DEİK/Türkiye-Hırvatistan İş Konseyi, Can Soyak başkanlığında, Hırvatistan Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı ve beraberindeki heyetle toplantısını Hırvatistan Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic'un katılımıyla 27 Eylül 2022 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirdi. Toplantıda, ikili ticari ilişkiler ve potansiyel iş birliği alanları ele alındı.

T.C. ZAGREB BÜYÜKELÇİSİ İLE TOPLANTI, 24 EYLÜL 2022, İSTANBUL

DEİK/Türkiye-Hırvatistan İş Konseyi, Can Soyak başkanlığında, yeni atanan T.C. Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran ile tanışma toplantısını 24 Eylül 2022 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirdi.

TÜRKİYE VE HIRVATİSTAN TİCARET HACMİ HEDEFİ : 5 MİLYAR DOLAR

T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan resmi ziyareti kapsamında, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda DEİK'in organizasyonunda Türk iş dünyası temsilcilerinin katılımlarıyla iş heyeti ziyaretleri  6-8 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleşti. Balkan ülkelerine düzenlenen resmi ziyaretlerin son durağı ise Hırvatistan oldu.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu-DEİK ve Lider Media organizasyonunda düzenlenen Hırvatistan-Türkiye İş Forumu, T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović, T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, DEİK Başkanı Nail Olpak, Lider Medya İhracatçılar Kulubü Genel Yayın Yönetmeni Miodrag Šajatović ve iş insanlarının katılımlarıyla 8 Eylül 2022 tarihinde Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de gerçekleştirildi.

T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"İnsansız hava araçları teknolojilerinde geleceği okuyarak attığımız adım sayesinde bugün bu alanda dünyanın en başarılı 3 ülkesinden biriyiz." dedi. Bu buluşmanın, Türkiye ve Hırvatistan arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 30. yılını kutladıkları bir dönemde gerçekleşmesinden ayrıca memnuniyet duyduğunu söyleyen Erdoğan, şahsına ve heyetine gösterdikleri misafirperverlikten ötürü Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic başta olmak üzere, tüm Hırvat makamlarına teşekkür etti. Erdoğan, bu organizasyonu düzenleyen DEİK'i ve Hırvat muhataplarını da tebrik etti.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic ile gayet verimli ikili görüşme yaptıklarını ve heyetler arası görüşmeleri gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, "İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri ayrıntılarıyla ele aldık. Aldığımız kararların ülkelerimiz arasındaki dostluk ve iş birliğini daha ileri taşıyacağına inanıyorum. Bugünkü istişarelerin bize hatırlattığı husus şudur: Türkiye ve Hırvatistan, bölgesel konumları ve ekonomileri itibarıyla ortak ülkelerdir. Son yıllarda ekonomik ve ticari iş birliğimizde yakaladığımız ivme, bu konuda ümit vericidir. 2015 sonunda 387 milyon dolar olan ticaret hacmimiz, 2021 sonunda 900 milyon dolara ulaştı. O ziyaretim sırasında belirlemiş olduğumuz 5 yılda 1 milyar dolara ulaşma hedefinde salgın nedeniyle küçük bir sapma oldu. Ancak bu yıl hedefimizi rahatlıkla aşacağımıza inanıyorum. 2022'nin ilk 8 ayı itibarıyla 760 milyon doları geçmiş durumdayız. Şimdi yeni hedefimizi kısa vadede 2 milyar dolar olarak belirledik. Orta ve uzun vadede ise 5 milyar dolara ulaşmamızın önünde hiçbir engel görmüyorum" dedi.

Erdoğan: "Firmalarımız çeşitli sektörlerde stratejik işlere imza atıyor"

Yatırım alanında iş birliklerinin de giderek geliştiğini aktaran Erdoğan, "Firmalarımız enerji, inşaat, altyapı, turizm ve bankacılık başta olmak üzere çeşitli sektörlerde stratejik işlere imza atıyor. İş Forumu'nun ikili ticari ekonomik ilişkilerimizdeki güçlü ivmeyi artırmasını ve yeni iş birliği imkanlarına vesile olmasını diliyorum. Devlet yöneticileri olarak bizler işdünyasının önündeki bürokratik zorlukları ve engelleri kaldırmakta özellikle kararlıyız ve görevliyiz. Sizlere de iş dünyası olarak ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunma görevi düşüyor. Türkiye ve Hırvatistan arasındaki ekonomik ilişkilerin ve dostluk bağlarının pekiştirilmesi için her birinizin samimi gayret göstereceğine şahsım ve arkadaşlarım inanıyoruz" dedi.

Ticari diplomasi faaliyetleriyle Türkiye'nin girişimci vizyonunu yurt dışına taşıyan DEİK'e ve Türkiye-Hırvatistan İş Konseyi'ne teşekkür eden Erdoğan, "Hırvatistan'da faaliyet gösteren Türk firmalarının turizm, yenilenebilir enerji ve bankacılık sektörlerindeki yatırımları 200 milyon avroya ulaştı. Üçüncü ülkelerden gelen yatırımlarla birlikte bu rakamın esasen çok daha yüksek seviyede olduğunu biliyoruz. Önümüzde çok daha geniş bir iş birliği ve ticaret alanı bulunuyor. Enerji, altyapı, dijitalleşme, turizm, tarım, sulama ve hayvancılık başta olmak üzere geniş bir yelpazede iş birliğimizi geliştirebiliriz. Avrupa Birliği fonlarının sağlayacağı ivme ile enerji, altyapı ve dijitalleşme yatırımlarının Hırvatistan'da artması bekleniyor. Türkiye bu alandaki imkanlarını Hırvat dostlarıyla paylaşmaya hazırdır" dedi. Erdoğan, potansiyel iş birliği alanları arasında özellikle tarım, hayvancılık ve sulama projelerinin de bulunduğunu kaydetti. Erdoğan, verimli toprakları, gelişmiş ulaşım altyapısı, zengin yenilenebilir enerji kaynakları ve yetişmiş iş gücü olan Hırvatistan'ın Avrupa pazarlarına yakınlık gibi ilave avantajlara da sahip olduğunu, Türkiye ile Hırvatistan'ın gerçekleştireceği kapsamlı ekonomik ve ticari iş birliklerinin, ülkelerin yanı sıra bölgenin gelişmesine de katkı yapacağına inandığını vurguladı.

Milanovic: "Bu yılın sonunda da 1 milyar doları aşmayı hedefliyoruz"

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović,Hırvatistan ve Türkiye'nin ekonomik ilişkilerini geliştirmek için istekli olduğuna işaret ederek, "İçinde bulunduğumuz durumu aslında mükemmel fırtına olarak tanımlayabiliriz. Evrensel ve ulusal ekonomilerde belirsizlik, risk ve stres oldukça yüksek seviyede. Bu, siyaset için de geçerli" dedi.  Ekonomiye etki eden büyük güçlerin olduğuna dikkati çeken  Milanović, "Siyasete etki edecek güçleri tanımlayabilir miyiz bilmiyorum? Bunlardan daha önemlisi dengenin ve karşılıklı saygının önemidir." diye konuştu.

Milanovic, "Türkiye ve Hırvatistan arasında uzun yıllardır devam eden ilişkiler ekonomiyle daha da güçlendi. Geçen yıl dış ticaret hacmi rekor seviyeye ulaşarak 846 milyon dolara ulaştı ancak yeterli değil. Bu yılın sonunda da 1 milyar doları aşmayı hedefliyoruz" dedi. Milanovic, son yıllarda Hırvatistan'a gelen yatırımcıların da arttığına dikkati çekerek bunların en çok turizm, enerji ve bankacılık alanlarında olduğunu aktardı. Kovid-19 salgını döneminde Türk yatırımcıların gelmeye devam ettiğine işaret eden Milanovic, ülkesinin ise Avrupa Birliği (AB) üyesi ve ekonomik anlamda istikrarlı bir ülke olarak yatırımcılara gerekli koşulları sunduğunu belirtti.

Olpak: "Türk iş dünyası olarak iş birliği yapmaya hazırız"

DEİK Başkanı Nail Olpak,Türk işdünyası temsilcileri olarak, Türkiye ve Hırvatistan arasındaki ticaret hacminin daha da artması için çalışacaklarını belirterek, "Dünyaca kendini kanıtlamış müteahhitlerimizin bu alanda açığı olan Hırvatistan'da altyapı ve taahhüt işlerini takip etmesini öneriyoruz.Diğer önemli bir konu ise, Hırvatistan'da önemli ölçüde otel yatırım fırsatları mevcut. Özellikle 4 ve 5 yıldızlı otel ihtiyacı var. Zagreb'de yalnızca 3 adet 5 yıldızlı otelin olması bunun bir göstergesi. Bu konuda iş birliği yapmaya Türk iş dünyası olarak hazırız.Kara yolu taşımacılığımız için önemli bir transit ülke konumundaki Hırvatistan ile tedarik zinciri ve lojistik alanlarında iş birliğimizi arttırabiliriz. Deniz turizmi ve yat imalatı da diğer önemli fırsatlar.Ayrıca, Türk firmalarımızın Hırvatistan'daki diğer orta ve büyük ölçekli ihalelere girerek burada aktif rol oynamalarını bekliyoruz.Bunlara ilaveten de, bilgi ve networkun özellikle günümüz dünyasında ne kadar önemli olduğu malum. DEİK ailemizin tüm dünyaya yayılmış 151 İş Konseyine ait networkünü, Hırvat dostlarımızla birlikte kullanmaya her zaman hazırız" dedi.

Lider Medya İhracatçılar Kulubü Genel Yayın Yönetmeni Miodrag Šajatović,"Salgın sonrası dönemde gerçekleştirilen Türkiye-Hırvatistan İş Forumu, iki ülke iş insanları için önemli bir değer. Türkiye ve Hırvatistan iş dünyalarının iş birlikleri bölgesel ölçekte önem taşıyor. Özellikle enerji sektöründe ön görülen önümüzdeki dönem projeksiyonları hepimizi etkiliyor. Bu kapsamda, Türk ve Hırvat iş dünyalarının birlikte  ortaklık düzeyinde hareketi önemli" dedi.

Hırvatistan-Türkiye İş Forumunda, iki ülke iş insanları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Hırvatistan-Türkiye İş Forumu'nun sponsorları ise, Yapı Merkezi, TAV ve Kalyon oldu. 

TÜRKİYE-HIRVATİSTAN İŞ KONSEYİ YUVARLAK MASA TOPLANTISI, 11 ŞUBAT 2020, ZAGREB

Türkiye-Hırvatistan Yuvarlak Masa Toplantısı, T.C. Ticaret Bakanı, Hırvatistan Ekonomi, Girişimcilik ve El Sanatları Bakanı Darko Horvat, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı ve DEİK Başkan Yardımcısı İsmail Gülle, DEİK/Türkiye-Hırvatistan İş Konseyi Başkanı Sani Şener ve iki ülke iş insanlarının katılımları ile 11 Şubat 2020 tarihinde Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de gerçekleştirildi.

HIRVATİSTAN CUMHURBAŞKANI KOLINDA GRABAR KITAROVIC İLE ÇALIŞMA YEMEĞİ, 17 ŞUBAT 2019, İSTANBUL

Türkiye'yi ziyaret eden Hırvatistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar-Kitarović, DEİK/Türkiye-Hırvatistan İş Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğinde Türk iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi.

Hırvatistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar-Kitarović'in Türkiye ziyareti kapsamında DEİK/Türkiye-Hırvatistan İş Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeği 17 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Yemeğe, Hırvatistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar-Kitarović, DEİK Başkanı Nail Olpak, DEİK/Türkiye-Hırvatistan İş Konseyi Başkanı Sadettin Saran, Hırvatistan Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk, DEİK/Türkiye-Fransa İş Konseyi Başkanı ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener, MNG Grup Başkanı Mehmet Nazif Günal, Demsa Grup Ceo'su Demet Sabancı Çetindoğan, MB Holding Onursal Başkanı Muharrem Balat, Turkcell Ceo'su Kaan Terzioğlu, Rixos Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tamince ve Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Aksel Alaton katıldı. DEİK/Türkiye-Hırvatistan İş Konseyi Başkanı Sadettin Saran, "Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitarović'in bu ziyareti iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılması ve yeni yatırım imkânlarının tespit edilmesi açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Hırvatistan Cumhuriyeti CumhurbaşkanıKolinda Grabar-Kitarović, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler açısından kısa vadedeki hedeflerinin 1 milyar dolar ticaret hacmine çıkarılması olduğunu söyleyerek, ticaret potansiyelinin uzun vadede ise daha fazla artırılması olduğunu ifade etti. 2019'un Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerine atıfta bulunan Kitarović, 2016 yılında gerçekleştirilen Türkiye-Hırvatistan İş Forumu'nun ikincisinin de iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi bakımından Hırvatistan'da düzenlenmesinin faydalı olacağını söyledi. Hırvatistan'da bilişim teknolojilerinin yanı sıra turizm ve enerji sektörlerinde fırsatların olduğunu belirten Kitarović, Türk yatırımcıların ve iş insanlarının Hırvatistan'da yaşadıkları problemler varsa ya da olursa çözmek için elinden geleni yapacağını vurgulayarak, Türk iş insanlarını Hırvatistan'a daha fazla yatırım yapmaya davet etti.

"İkili ticareti artırmak için potansiyelimiz var"

DEİK Başkanı Nail Olpakise, 2016 yılının Nisan ayında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Hırvatistan ziyaretinin, 2019 yılının başında ise Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar-Kitarović'in Türkiye ziyaretini gerçekleştirdiğini belirterek, ziyaretlerin iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkilerinin gelişmesi için çok önemli adımlar olduğunu söyledi. Türkiye'nin Hırvatistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Olpak, hedefin ekonomik, siyasi ve kültürel iş birliği açısından ilişkileri her zaman geliştirmek olduğunu ifade etti. Türkiye ile Hırvatistan arasındaki ikili ticaretin potansiyelin altında olduğuna dikkat çeken Olpak, "İş tarafı sadece ticaret için değil, doğrudan yatırımla birlikte iyi gidiyor. İkili ticareti artırmak için potansiyelimiz var. Hırvatistan'daki Türk yatırımları daha aktif olmaya başladı. Hırvatistan'da turizm, bankacılık, ulaşım ve enerji sektörlerinde yatırımı bulunmaktadır. Yakın gelecekte, ülkemiz arasındaki dostane ilişkilerin yatırım ve ticaret ilişkimize yansıyacağına inanıyorum" dedi.

"Bu ziyaret iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması açısından büyük önem taşıyor"

DEİK/Türkiye-Hırvatistan İş Konseyi Başkanı Sadettin Saran, "Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitarović'in bu ziyareti iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılması ve yeni yatırım imkânlarının tespit edilmesi açısından büyük önem taşıyor" dedi. Saran, yemekte yaptığı konuşmada; 1995 yılında kurulan DEİK Türkiye-Hırvatistan İş Konseyi'nin amacının iki ülke arasındaki ortak yatırımların artırılması olduğuna vurgu yaptı. Hırvatistan'daki Türk yatırımlarının özellikle turizm, bankacılık, ulaşım ve enerji sektöründe ivme kazandığını belirten Saran, "Bu başarılı yatırımcılardan bazılarının bugün bu masanın etrafında olduğunu söylemekten çok memnunum.  Türk iş dünyasının temsilcileri olarak, derin tarihsel, kültürel ve sosyal ilişkilerimiz olan Hırvatistan ile her açıdan ekonomik bağlarımızı daha da geliştirmek istiyoruz" dedi. Saran, iki ülkenin karşılıklı yatırımlarının ve ticari ilişkilerinin geliştirmesi için yenilenebilir bilişim teknolojileri, enerji, turizm, tarım ve inşaat sektörlerinin ön plana çıktığını vurguladı.

Saran, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Geçen yıl iki ülke arasındaki en yüksek ticaret hacmine tanık olduk. Ticaret hacmimiz 600 milyon dolara yükseldi. İki ülke arasındaki güçlü bağların, dostane ilişkilerin ve ekonomilerinin birbirini tamamlayıcı yapısı göz önüne alındığında mutlaka yapacak çok fazla iş olduğunu söylemeliyiz. Hedefimiz ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkarmak. Mart ayında bilişim teknolojileri sektöründeki Türk ve Hırvat firmalarının arasındaki iş fırsatlarını keşfedilmesi için Hırvatistan Ticaret Odası ile iş birliğinde bir toplantı düzenlemeyi planlıyoruz. İki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmaya yönelik bir diğer adım da Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği'nin modernleşmesini gerektirecektir. 2020 yılında AB dönem başkanlığını üstlenecek Hırvatistan'dan bu konuda destek bekliyoruz. İş dünyası olarak, Hırvatistan ile her açıdan ekonomik bağlarımızı geliştirmek ve güçlendirmek istiyoruz."

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitarović, açılış konuşmalarının ardından iş insanlarının firma tanıtımları ile Hırvatistan'daki iş ve yatırım iş planlarını dinledi.

HIRVAT EKONOMİ ODASI BAŞKAN YARDIMCISI TOMISLAV RADOS'UN İSTANBUL ZİYARETİ, 10-11 ARALIK 2018, İSTANBUL

Hırvat Ekonomi Odası Başkan Yardımcısı Tomislav Rados, 10-11 Aralık 2018 tarihlerinde İstanbul'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Rados, ziyaretiyle; 2019 yılı başında Hırvat firmalarının katılımıyla planlanan "Bilgi İletişim Sektöründe Türk ve Hırvat Firmalarının Arasındaki İş Birliği Fırsatları" toplantısının detaylarını istişare etmeyi ve Hırvatistan'da kurulması planlanan teknoparklara dair Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanmaya yönelik iş birliği fırsatlarını değerlendirmeyi hedefledi. Ziyaret kapsamında, İTÜ Arı Teknokent' saha ziyareti düzenlendi. Teknokent yöneticileri ve firmalar ile temasa geçildi.

ZAGREB TEMASLARI, 9-10 TEMMUZ 2018, ZAGREB

Türkiye-Hırvatistan İş Konseyi, 9-10 Temmuz 2018 tarihlerinde Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de bir dizi temaslarda bulundu. Gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında; İş Konseyi'nin Karşı Kanat Kuruluşu Hırvat Ekonomi Odası, Ekonomi, Girişimcilik ve Zanaat Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, T.C. Zagreb Büyükelçiliği ve Yatırım Ajansı ile görüşmeler yapıldı.

Hırvatistan Rijeka Limanı İdaresi ile Yuvarlak Masa Toplantısı, 20 Mayıs 2015, İstanbul TOBB Plaza

Sayın Üyemiz,

Kuzey Adriyatik’te yer alan ve Hırvatistan’ın özelleştirilmesi tamamlanan en başarılı projelerinden biri olan Rijeka Limanı’nın sahip olduğu fırsatlar ve işbirliği potansiyeli üzerine Liman İdaresi ile 20 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat 11:00’de İstanbul TOBB Plaza’da kısıtlı katılımlı bir toplantı gerçekleştirilecektir.

Rijeka Liman İdaresi ile yapılacak toplantı çerçevesinde lojistik sektöründe faal Türk firmalarına ve potansiyel yatırımcılara Liman İdaresi yetkilileri tarafından faaliyetleri hakkında sunumlar gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bunun yanı sıra, İdarenin yürütmüş olduğu “Rijeka Gateway Project” kapsamındaki Port City Interface ve Zagreb Container Terminal (ZCT) projeleri hakkında da detaylı sunumlar yapılacaktır.

Port City Interface projesi kapsamında şehir merkezinde yer alan liman alanının lokasyonunun değiştirilmesi ve turist merkezi, iş merkezi gibi alanların inşa edilmesi planlanmaktadır. Hırvat hükümeti tarafından stratejik önem atfedilen ZCT projesi kapsamında ise terminalin kullanımının imtiyaz haklarının uluslararası ihaleye çıkmasının bu yıl içerisinde gerçekleşmesi öngörülmektedir. Buna ek olarak iskelenin genişletilmesi ve yükleme, boşaltma, konteynır depolarının arttırılması için altyapı ve üstyapı çalışmalarına gerek duyulduğu da ayrıca belirtilmiştir. Söz konusu genişletme çalışmaları kapsamında inşaat ruhsatı alınmış olup finansmanı için Avrupa Birliği fonlarına başvuru yapılmıştır.

Rijeka Liman İdaresi’nin bahsi geçen projelere ilişkin tanıtım sunumları linkteyer almaktadır.

Toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin 13 Mayıs 2015 Çarşamba gününe kadar linkteyer alan katılım formunu doldurmaları rica olunur.

Toplantı dili İngilizce olup başvuru sırası dikkate alınacaktır.

Saygılarımla,

 

Sunumlar Linki: https://www.deik.org.tr/Contents/FileAction/5955

 

Başvuru Linki: http://kayit.deik.org.tr/KatilimFormu/66/5031

Türk-Hırvat İş Konseyi Ortak Toplantısı, 29 Mayıs 2014, İstanbul

 

DEİK/Türk-Hırvat İş Konseyi tarafından, Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakan Yardımcısı Sn. Joško Klisović ve Zagreb Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sandra Švaljek’in katılımları ile Hırvatistan Ekonomi Odası ve İstanbul Hırvatistan Başkonsolosluğu işbirliğinde, 29 Mayıs 2014 Perşembe günü saat 09.30’da İstanbul TOBB Plaza’da genel oturum ve sonrasında ikili görüşmeler gerçekleştirilecektir. Hırvatistan Ekonomi Odası BaşkanıLuka Burilović’in de katılımlarıyla gerçekleşecektoplantının programı ve ziyaret kapsamında Türkiye’ye gelecek 19 firmanın çalışma alanları ile ilgili ayrıntılı bilgi ekte paylaşılmaktadır.

 

1 Temmuz 2013 tarihinde en genç AB üyesi olan Hırvatistan, Birliğin yaşadığı ekonomik kriz kapsamında, iş dünyası olarak yeni partner arayışı ile Türkiye’ye yönelmiştir. Turizm sektöründe önemli bir destinasyon olan Hırvatistan, bu kapsamda yiyecek-içecek, otel tekstili ve endüstriyel mutfak ekipmanları başta olmak üzere Türk firmaları açısından ihracata uygun bir potansiyel taşımaktadır.

 

Söz konusu toplantı ile ilgilenen ve ikili görüşmeler gerçekleştirmek isteyen üyelerimizin ekteki katılım formunu doldurarak, 26 Mayıs 2014 Pazartesi günü mesai bitimine kadar DEİK’e (Nil Osmanoğlu, E-posta: nosmanoglu@deik.org.tr, Tel: 0212 339 50 20, Fax: 0212 339 50 65 ) iletmeleri gerekmektedir.

 

  

Ek1: Katılım Formu

Ek2: Heyet Listesi

Ek3: Taslak Program

Diğer İş Konseyleri