TÜRKİYE - ROMANYA İŞ KONSEYİ

OKTAY: “1 MAYIS’TAN İTİBAREN TÜRKİYE VE ROMANYA ARASINDA TRANSİT TAŞIMALAR SERBESTLEŞECEK”

Türkiye-Romanya Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 27'inci toplantısı kapsamında, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türkiye-Romanya İş Forumu, 31 Mart 2022 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirildi. İki ülke arasındaki ticareti artıracak konular ele alınan Forumda, Ankara Sanayi Odası (ASO) ile Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

DEİK tarafından düzenlenen Türkiye-Romanya İş Forumu, T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktayve Romanya Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma Altyapı Bakanı Sorin Mihai Grindeanu, DEİK Başkanı Nail Olpak, Romanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mihai Daraban, DEİK/Türkiye-Romanya İş Konseyi Başkanı Ömer Süsli'nin yanı sıra Türk ve Romen yaklaşık 400 iş insanı katılımıyla gerçekleştirildi. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek, ikili ticaret hacmini artırmak ve iş birliklerine yenilerini eklemek amacıyla gerçekleştirilen forumda, Ankara Sanayi Odası (ASO) ile Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Fuat Oktay: "İlişkilerimizi çok daha iyi seviyelere yükseltmeye kararlıyız"

T.C. Cumhurbaşkanı YardımcısıFuat Oktay, uzun bir aradan sonra Romanya ve Türkiye iş dünyasının mensuplarını bir araya getiren Türkiye-Romanya İş Forumu'nun, ilişkileri daha da güçlendirecek bir adım olduğuna inandığını ifade ederek, "İş birliğimiz, 2011 yılında Stratejik Ortaklık Bildirisi'yle çok boyutlu bir nitelik kazanarak, kapsamlı bir iş birliği modeline dönüşmüştür. 2020 yılında salgın koşullarına rağmen ulaşılan 6,7 milyar dolarlık ikili ticaret hacmimiz, 2021 yılında rekor kırarak 8,6 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır.  Türk şirketleri müteahhitlik sektöründe 6,4 milyar dolar değerinde toplam 189 proje üstlenmişlerdir. 10 yıl aradan sonra gerçekleştireceğimiz 27. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı ile ilişkilerimizi çok daha iyi seviyelere yükseltmeye kararlıyız. Dönüm noktası niteliğindeki bu toplantıyı iş dünyamızın, sizlerin de en iyi şekilde değerlendirmesini diliyorum" dedi.

Fuat Oktay: "2025 yılı Türkiye-Romanya ticaret hacmi hedefini 15 milyar dolar olarak güncelliyoruz"

Bugün dar kapsamlı iş insanları istişare toplantısında sorunlara detaylı şekilde değindiklerini ve çözüm yönünde irade göstereceklerini karşılıklı beyan ettiklerini dile getiren Oktay, "Bu kapsamda gümrük işlemlerinin ve transit geçişlerin kolaylaştırılması, yatırım süreçlerinin hızlandırılması, Romen Bankalarının Türk Bankalarına 1 yıldan fazla kontrgaranti vermesinin sağlanması gibi kritik hususların bizzat takipçisiyiz. 1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren transit taşımaların serbestleştirilmesi ve 3'üncü ülke geçiş belgesi kotasının taşımacılarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde artırılması konularında mutabık kaldık, hayırlı uğurlu olsun. Bu gelişme ülkelerimiz üzerinden transit taşımalara büyük kolaylık sağlayacak ve Türk taşımacıları Romanya üzerinden Avrupa'ya, Romen taşımacıları da Türkiye üzerinden Asya'ya daha kolay erişebilecektir. Lojistiği en hızlı hale getirecek, ticareti hareketlendireceğiz. Hem vatandaşlarımızın hem de iş insanlarımız arasındaki ilişkileri güçlendireceğiz. Siz kıymetli iş insanlarına mevcut potansiyele hayat vermek için tarihi bir görev düşmektedir. Bu yılın Türkiye-Romanya ticari ilişkilerinde altın yıl olarak anılmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle enerji başta olmak üzere tarım, tıbbi malzeme, tıbbi cihaz ve ilaç, sağlık turizmi ve bilişim alanları işbirliği potansiyeli açısından iş insanlarımıza fırsatlar sunmaktadır. Karşılaştığınız altyapı ve süreç engellerinde tüm desteğimizin sizlerle olduğunu bilmenizi isterim. Sizlere duyduğumuz güvene dayanarak 2025 yılı Türkiye-Romanya ticaret hacmi hedefini 15 milyar dolar olarak güncelliyoruz. Yeni hedefimiz ülkelerimize ve bölgemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Mihai Grindeanu: "Türk piyasası, Romen ürünleri için AB dışındaki ilk lokasyon"

Romanya Başbakan YardımcısıMihai Grindeanu ise ikiülke arasında ekonomik ilişkilerin seviyesinin artırılması yönünde karar alınmasının ardından 10 yıl geçtiğini belirterek, bu hedefe ulaşabilmek için iş insanlarının katkısının önemli olduğunu söyledi.İki ülke arasında ikili ticaret hacminin artırılması amacıyla 80'den fazla konuda iş birliği yapılabileceğinin konuşulduğunu ifade eden Grindeanu, "Romanya, dengeli bir ekonomik ilişki istiyor. Bu sebeple Türk şirketlerini Romen ürünlerine de rağbet göstermeye davet ediyorum. Zira global anlamda rekabetçi ürünlerden bahsediyoruz.Romanya'da faaliyet gösteren 17 bin civarında Türk ortaklı şirket bulunuyor.Türk piyasası, Romen ürünleri için AB dışındaki ilk lokasyondur. 3,1 milyar avroluk bir hacimden bahsediyoruz. Bu miktar Romanya'nın ürün gönderdiği diğer ülkelerin hacmini aşmaktadır. Daha büyük hedefler gerçekleştirebiliriz. Romanya'nın, Türkiye'nin ithalatında 17'nci sıradan 10'unculuğa yükselmesini isterim. İki ülke arasında 10 milyar avroluk hedeften bahsediyoruz. Bu hedefe ulaşıldı bugün. Birlikte bir hedef daha belirleyelim. Yenilebilir enerji, tarım araçları, IT ve bilişim, tıbbi ürün ve ekipmanlar, Ar-Ge ve inovasyon gibi sektörlerde daha etkin iş birliği yapabiliriz.Ayrıca,Türkiye'nin son günlerde çok yakınımızda gelişmekte olan savaşı sona erdirmek adına gösterdiği çabaları takdir etmek istiyorum" diye konuştu.

Olpak: "DEİK Yeşil Dönüşüm Çalışmamız var"

DEİK BaşkanıNail Olpak yaptığı konuşmada,bu sabah gerçekleştirdikleri dar kapsamlı istişare toplantısında sorunlardan çok fırsatları konuştukları bir toplantı olduğuna dikkat çekerek "Hedeflere gelince biz iş dünyası olarak kazandıklarımız için teşekkür ederiz; ama yeni hedefler için koşmaya devam ederiz. Salgın sonrası Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş tedarik zincirinin önemini bir kez daha gösterdi. Bu süreçte enerji, sağlık, gıda ve tarım, bilgi teknolojileri ile savunma sektörlerinin önemi daha iyi anlaşıldı. En büyük ticaret ortağımız olan AB ile daha kapsamlı ekonomik iş birliği çalışmalarımız doğrultusunda, tam üyelik ve Gümrük Birliği'nin güncellenmesinin yanı sıra, geçtiğimiz yıl itibarıyla gündeme gelen Yeşil Mutabakat önemli bir başlığımız. İşlerimizi gerçekleştirirken doğaya karşı daha fazla duyarlı olmak için firmalarımızı bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak, bu kapsama hazırlamak ve değişen koşullara adapte etmek için, Ticaret Bakanlığımızın yürüttüğü çalışmaları destekleyen "DEİK Yeşil Dönüşüm Çalışmamız" var. Bir taraftan bu süreçte geç kalmamak, diğer taraftan da adı koyulmamış yeni bariyerlerle karşılaşmamak, iki denge unsuru olarak önümüzde.

Nail Olpak: "DEİK Dijital Teknolojiler İş Konseyimizi kuruyoruz"

DEİK olarak 148'inci İş Konseyimizi "Dijital Teknolojiler" adıyla kurma kararı aldıklarını belirten Olpak, "Bir buçuk gün önce bu kararımızı ilan ettik ve bu kısa sürede 250 firmamız üyelik için başvuru yaptı. Dijital Teknolojiler İş Konseyimiz ile hızla dijitalleşen dünyamız ve ekonomileri göz önüne alındığında, dijital teknoloji alanındaki gelişmeleri takip ederek eko-sistemini büyütecek ulusal ile uluslararası faaliyetler ve çalışmalar yürütmeyi amaçlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Romanya Ticaret ve Sanayi Odası BaşkanıMihai Daraban da iki ülke arasındaki ithalat ve ihracata doğrudan yatırımların eklenmesi haline 10 milyar dolarlık ticaret hedefinin aşıldığını belirterek, Romanya'da 16 bin 842 Türk ortaklı şirket bulunduğunu, önemli rakama ulaşan doğrudan yatırım yapıldığını söyledi.Karadeniz'deki yapılabilecek muhtemel iş birliklerine değinen Daraban, Köstence Limanının enerji alanındaki iş birliklerinin öneminden bahseden Daraban, Romanya'daki yabancı yatırımcılar arasında en iyi ilişkilerde bulundukları ülkenin birisinin de Türkiye olduğunu, sadece ekonomik değil dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin de bulunduğunu söyledi.

Ömer Süsli: "İkili ticaret hacminde yıl sonunda 10 milyar avroya ulaşacağız"

DEİK Türkiye-Romanya İş Konseyi Başkanı Ömer Süsliise, iki ülke arasındaki köklü ilişkilerin yanı sıra son dönemde bölgede güçlü bir ortaklık sergilendiğini söyledi. Güçlenen iş birliğinin dostluğa katkısından bahseden Süsli, "İki ülke arasındaki ikili ticaret hacminde hedef 5 yıl önce 10 milyar dolar olarak belirlenmişti. O zaman çoğu iş insanımıza ve devlet yetkilimize bu hedef yüksek gelmişti. Ancak biz Cumhurbaşkanımızın belirlediği hedefe kısa sürede ilerledik. Bu yıl sonunda 10 milyar avroyu geçeceğiz. Daha güçlü iş birlikleri için enerji ve müteahhitlik alanlarına önem verilmesi, üçüncü ülkelerde iş birliği hususunda daha proaktif adımlar atılması, yeşil enerji alanında ortaklıklar geliştirilmesi, Romanya'nın Türk turistlere vize kolaylığı sağlaması, tedarik zinciri noktasında iş birliği yapılması gerekiyor" dedi.

ASO ile Bükreş Sanayi ve Ticaret Odası arasında iş birliği anlaşması

Açılış konuşmalarının ardından, Ankara Sanayi Odası (ASO) ile Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya imzalar, ASO Yönetim Kurulu Üyesi Aytaç Muhittin Dinçer ile Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Iuliu Stocklosa tarafından atıldı.

Türkiye-Romanya İş Forumu, Arctic, Homelux, Praktiker, Makyol ve Nurol'un gold sponsorluğunda, Aytürk Radyo, CoşkunözMA, Kastamonu Entegre, UMEB ve TİAD'ın bronze sponsorluğunda gerçekleştirildi.

ROMANYA ANKARA BÜYÜKELÇİSİ GABRIEL ŞOPANDA'NIN KATILIMLARIYLA İŞ KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI, 4 ARALIK 2019, İSTANBUL

İstanbul'da 4 Aralık 2019 tarihinde Romanya Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopanda ile İş Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı düzenlendi.

TÜRKİYE-ROMANYA İŞ VE YATIRIM FORUMU, 19 NİSAN 2019, İSTANBUL

İstanbul'da 19 Nisan 2019 tarihinde Türkiye-Romanya İş ve Yatırım Forumu gerçekleştirildi.

T.C. TİCARET BAKANIMIZ SAYIN RUHSAR PEKCAN’IN KATILIMIYLA TÜRKİYE – ROMANYA İŞ VE YATIRIM FORUMU, İSTANBUL
T.C. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ve Romanya İş Ortamı, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı Sayın Ştefan Radu Oprea'nın katılımlarıyla gerçekleşecek Türkiye – Romanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) Birinci Dönem Toplantısı vesilesiyle 19 Nisan 2019 tarihinde Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel'de Türkiye – Romanya İş ve Yatırım Forumu düzenlenecektir. 
 
Romanya'nın GSYİH'sı 2018 verilerine göre 245.590 dolar olmuştur ve %5,1 oranında büyüme kaydedilmiştir. 2019 yılında ise %3,5 oranında artarak 265,3 milyar dolar olması beklenmektedir. Romanya, Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük ikinci pazarı konumundadır. Türkiye – Romanya ikili ticaret hacmi 2018 yılında 6.3 milyar dolar olarak kaydedilmiştir. 
Romanya'da 14.000'in üzerinde Türk firması bulunmaktadır. Romanya'daki Türk yatırımları üçüncü ülkeler üzerinden gelenlerle beraber 6 milyar doları aşmıştır. 90'dan fazla Türk müteahhitimiz Romanya'da başarılı projeleri ile faaliyet göstermektedir.
 
Romanya'da ağır sanayi, otomotiv ve yan sanayi, tekstil, elektrik – elektronik, ağaç işleme, inşaat malzemeleri, tarım, perakendecilik, ulaştırma(otoyollar, demiryolu, havaalanları, kentsel ve sosyal altyapı), turizm, tarım ve hayvancılık, finans, sağlık ve sağlık turizmi, inşaat ( konut, alışveriş merkezi, gayrimenkul, otel), tekstil, çelik, çimento, lastik sanayileri ve medya alanlarında yatırım ve işbirliği imkanları bulunmaktadır. Romanya'da yeni gelişmekte olan kamu – özel sektör ortaklığı (PPP) modelinde iki ülke iş dünyası arasında işbirliği imkanlarının gelişmesi beklenmektedir. Aynı zamanda eğitim alanında da iş birlikleri gerçekleştirilmesi mümkündür.
 
Orta Avrupa'nın coğrafi ve stratejik olarak önemli ülkelerinden birisi olan Romanya'nın önde gelen firma temsilcileri ile ikili görüşme imkanının bulunacağı toplantının programı ekte yer almakta olup toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin aşağıda yer alan kayıt formunu doldurarak, toplantı katılım bedeli olan 170 Türk Lirası'nın kayıt formunda belirtilen DEİK hesap numarasına 9 Nisan 2019 Salı günü mesai bitimine kadar ödenmesi rica olunur. 
 
 
 
 
Detaylı bilgi için irtibat kişisi: 
Sn. Nil Sarıtepe, (nsaritepe@deik.org.tr; 0212 339 50 20)
 
T.C. CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY İLE ROMANYA ÇALIŞMA YEMEĞİ, 29 MART 2019, BÜKREŞ
T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Bükreş ziyareti vesilesiyle 29 Mart 2019 tarihinde İş Konseyi tarafından Romanya'da yerleşik Türk iş insanları ile bir yemek düzenlendi ve mevcut sorunlar görüşüldü.
 
T.C. TICARET BAKANI RUHSAR PEKCAN'IN ZIYARETI VESILESIYLE ROMANYA-TÜRKIYE İŞ FORUMU, 8 ŞUBAT 2019, BÜKREŞ
T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın Bükreş resmi ziyareti vesilesiyle Türkiye-Romanya İş Konseyi ve Romanya Ticaret ve Sanayi Odası (CCIR), Türk Romen İş Derneği (TİAD) iş birliğiyle 8 Şubat 2019 tarihinde "Romanya-Türkiye İş Forumu" CCIR'da düzenlendi.
 
T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Romanya İş Çevreleri, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı Ştefan-Radu Oprea'nın yanı sıra DEİK Başkan Yardımcısı ve Türkiye Müteahhitler Birlği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, CCİR Başkanı Mihai Daraban, Türkiye-Romanya İş Konseyi Başkanı Ömer Süsli, TİAD Başkanı Güven Güngör ve iki ülkeden çok sayıda iş dünyası temsilcisi katılım sağladı.
 
T.C. TİCARET BAKANIMIZ SAYIN RUHSAR PEKCAN’IN ZİYARETİ VESİLESİYLE ROMANYA - TÜRKİYE İŞ KONSEYİ TOPLANTISI, BÜKREŞ
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu(DEİK), Romanya Ticaret ve Sanayi Odası (CCIR) ve Türk Romen İşadamları Derneği (TİAD) iş birliğiyle T.C. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan'ın 8 Şubat 2019 tarihinde Bükreş'e gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında Romanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (CCIR) Romanya - Türkiye İş Forumu gerçekleştirilecektir.  Anılan İş Forumu'nu T.C. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ve Romanya Cumhuriyeti İş Çevreleri, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı Sayın Ştefan-Radu Oprea onurlandıracaktır. 
 
Romanya'nın GSYİH'sı 2018 verilerine göre  245.590 dolar olmuştur ve yüzde 5,1 oranında büyüme kaydedilmiştir. 2019 yılında ise yüzde 3,5 oranında artarak 265,3 milyar dolar olması beklenmektedir. Türkiye, Romanya'nın AB Üyesi olmayan ülkeler arasındaki en önemli ticaret ortağı konumundadır ve Romanya'nın gerçekleştirdiği ihracatta 7'nci, ithalatında ise 8'inci sıradadır. Türkiye ile ikili ticaret hacmi 5.5 milyar dolar olarak kaydedilmiştir. Romanya'da 14.000'in üzerinde Türk firması bulunmaktadır. Romanya'daki Türk yatırımları üçüncü ülkeler üzerinden gelenlerle beraber 6 milyar dolar aşmıştır. 90'dan fazla Türk müteahhitimiz Romanya'da başarılı projeleri ile faaliyet göstermektedir.
 
Romanya'da ağır sanayi, otomotiv ve yan sanayi, tekstil, elektrik – elektronik, ağaç işleme, inşaat malzemeleri, tarım, perakendecilik, ulaştırma(otoyollar, demiryolu, havaalanları, kentsel ve sosyal altyapı), turizm, tarım ve hayvancılık, finans, sağlık ve sağlık turizmi, inşaat (konut, alışveriş merkezi, gayrimenkul, otel), tekstil, çelik, çimento, lastik sanayileri ve medya alanlarında yatırım ve iş birliği imkanları bulunmaktadır. Romanya'da yeni gelişmekte olan kamu – özel sektör ortaklığı (PPP) modelinde iki ülke iş dünyası arasında iş birliği imkanlarının gelişmesi beklenmektedir. Aynı zamanda eğitim alanında da iş birlikleri gerçekleştirilmesi mümkündür.
 
Doğal gaz üretimi yıllar içinde azalmış, başta Rusya'dan olmak üzere doğalgaz ithalatı toplam tüketimin yüzde 30'luk kısmına ulaşmıştır. Romanya son 25 yılda üretimde yaşanan azalmaya rağmen Merkezi ve Doğu Avrupa'nın en büyük petrol üreticisi olma konumunu korumaktadır.
 
Romanya'nın önde gelen firma temsilcileri ile ikili görüşme imkanının bulunacağı toplantının taslak programı ekte yer almaktadır.  Romanya'ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının güncel pasaportlarında geçerli Schengen vizesi veya Romanya vizesi bulunması gerekmektedir. Konaklama ve uçuş organizasyonlarının katılımcılarımızın kendileri tarafından gerçekleştirilmesi beklenmektedir.      
 
Türkiye ve Romanya arasında yeni iş birliği imkanları yaratılmasında fayda sağlayacak söz konusu İş Forumu'na üyelerinizin katılımınızı diler, katılmak isteyen üyelerinizin aşağıda yer alan kayıt formunu doldurarak, toplantı katılım bedeli için avans olan 250 Türk Lirası'nın kayıt formunda belirtilen DEİK hesap numarasına 6 Şubat 2019 Çarşamba günü mesai bitimine kadar ödenmesi rica olunur. 
 
Katılım formu:
 
T.C. BÜKREŞ BÜYÜKELÇİSİ FÜSUN ARAMAZ İLE ÇALIŞMA YEMEĞİ, 30 KASIM 2018, İSTANBUL

Türkiye-Romanya İş Konseyi Üyeleriyle Büyükelçi Füsun Aramaz'ın Romanya-Türkiye   ekonomik ve ticari ilişkilerini değerlendirmek üzere 30 Kasım 2018 tarihinde çalışma yemeği gerçekleştirildi.

TÜRKİYE-ROMANYA EKONOMİ FORUMU VE KAMU ÖZEL SEKTÖR ORTAKLIĞI (PPP) TOPLANTISI, 6 EYLÜL 2018, BÜKREŞ

Türkiye-Romanya İş Konseyi, Romanya Ticaret ve Sanayi Odası ve TİAD iş birliğiyle Romanya'da yeni gelişmekte olan PPP projeleri hakkında bilgilendirme gerçekleştirmek ve Türk ve Rumen firmalarının iş birliği geliştirmesi için 6 Eylül 2018 tarihinde toplantı düzenlendi.

Ayrıca İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ile karşı kanat Romanya Ticaret ve Sanayi Odasının bir araya getirilmesi amaçlandı.

ROMANYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ GABRIEL ŞOPANDA İLE TANIŞMA TOPLANTISI, 4 NİSAN 2018, ANKARA

Türkiye-Romanya İş Konseyi Üyelerinin katılımıyla Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopanda'ya 4 Nisan 2018 tarihinde ziyaret gerçekleştirildi.

ROMANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI GENEL BAŞKANI MIHAI DARABAN İLE TOPLANTI, 6 MART 2018, BÜKREŞ
Türkiye-Romanya İş Konseyi Karşı Kanat Kuruluşu Romanya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Başkanı Mihai Daraban ile 6 Mart 2018 tarihinde Bükreş'te görüşme gerçekleştirildi.
 
ROMANYA İŞ ORTAMI, TİCARET VE GİRİŞİMCİLİK BAKANI ŞTEFANRADU OPREA ZİYARETİ, 1 MART 2018, BÜKREŞ

Romanya İş Ortamı, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı ŞtefanRadu Oprea'ya 1 Mart 2018 tarihinde İş Konseyi Başkanı Ömer Süsli ve Başkan Yardımcısı Güven Güngör tarafından Türkiye-Romanya İş Konseyini temsilen bir ziyaret gerçekleştirildi.

Diğer İş Konseyleri